Care Sunt Diferențele Între Masca FFP1, FFP2 și FFP3

Care Sunt Diferențele Între Masca FFP1, FFP2 și FFP3

Măștile de protecție împotriva coronavirus au devenit deja o parte normală din viețile noastre, însă există atât de multe tipuri pe piață încât poate deveni complicat să știi pe care să o alegi. În acest articol vom discuta despre măștile FFP1, FFP2 și FFP3 și care sunt diferențele dintre acestea.

Aceste măști respiratorii sunt făcute din materiale special concepute pentru a filtra aerul și impuritățile, și se bazează pe un sistem de clasificare ce arată nivelul de protecție pe care îl oferă. Apropo, termenul de FFP vine de la denumirea în engleză „filtering face piece”.

Masca FFP1

Această oferă nivelul cel mai scăzut de protecție dintre cele trei, și în general, înainte de pandemie, se folosea pentru protecție împotriva prafului. Nu vorbim aici de praful pe care îl avem în casă, ci de cel produs în anumite industrii și meserii. Factorul de protecție alocat este de 4x APF, protecția împotriva particulelor din aer este de minim 80 % iar rata internă de scurgere este de maxim 22 %.

Masca FFP2

Oferă un nivel mai ridicat de protecție, și sunt des folosite în spitale sau de populația generală. Factorul de protecție alocat este de 10x APF, protecția împotriva particulelor din aer este de minim 94 % iar rata internă de scurgere este de maxim 8 %.

Echivalentul lor după standardele din SUA sunt măștile N95, iar după standardele din Asia sunt măștile K95. Sunt folosite în diverse ramuri din construcții, farmacie sau agricultură, dar și împotriva virusurilor și bacteriilor transmise prin aer.

Masca FFP3

Oferă cel mai înalt nivel de protecție, însă și respirația prin aceste măști este mai dificilă. Factorul de protecție alocat este de 20x APF, protecția împotriva particulelor din aer este de minim 99 % iar rata internă de scurgere este de maxim 2 %.

Protejează împotriva particulelor foarte fine cum ar fi cele de azbest sau ceramică, dar oferă și cea mai bună protecția împotriva coronavirus, de aceea sunt des folosite în spitale.

Cu Valvă sau Fără?

Probabil ați observat că unele măști au și valve. Acestea nu cresc nivelul de protecție, ci ajută la expirarea aerului, făcând respirația mai ușoară. Acestea sunt folosite în anumite industrii și meserii pentru a ușura viața muncitorilor, însă nu sunt recomandate pentru protecție împotriva coronavirus. Particule foarte mici ce conțin virusul ar putea fi eliberate prin valvă atunci când bolnavul tușește sau strănută.

Firma noastră oferă măști FFP2 și FFP3 de calitate superioară.

Lasă un răspuns