Ce Este Un Halat De Unică Folosință?

Ce Este Un Halat De Unică Folosință?

Halatele de unică folosință fac parte din echipamentul folosit în clinici și spitale. Sunt folosite pentru a proteja persoana ce îl poartă de viruși și bacterii provenite de la persoanele bolnave, dar și invers, pentru a proteja anumiți pacienți vulnerabili de viruși și bacterii ce pot proveni de la personalul medical.  Halatele de unică folosință fac parte din echipamentele folosite pentru prevenirea transmiterii infecțiilor, atât cauzate de coronavirus cât și de alți patogeni.

Există mai multe tipuri de halate:

–      Halate de protecție – protejează persoană care îl poartă de viruși sau bacterii ce pot ajunge pe haine de la cei bolnavi din jur.

–      Halate pentru operații – protejează și purtătorul, dar și pacientul de pe masă de operație. Ele sunt și sterile.

–      Halate de unică folosință – se folosesc o singură dată și apoi se aruncă.

–      Halate refolosibile – care se pot utiliza de mai multe ori, după spălare și dezinfectare.

De asemeni, în funcție de materialul din care sunt făcute și de grosimea acestuia, există 4 tipuri de halate:

Halate Nivel de Protecție 1 – sunt folosite în situații cu risc minim de contaminare și oferă doar o mică barieră de protecție împotriva a cantități foarte mici de lichide corporale. Acestea trebuie să treacă doar un simplu test înainte de producție, prin care se verifică modul în care sunt afectate de apă.

Halate Nivel de Protecție 2 – sunt folosite în situații cu risc scăzut de contaminare, cum ar fi la recoltarea de sânge, cusături sau în anumite laboratoare. Oferă o protecție mai bună împotriva lichidelor corporale ce pot conține viruși sau bacterii. Înainte de producție sunt supuse la două teste, atât de rezistență la apă cât și de ermetizare.

Halate Nivel de Protecție 3 – se folosesc în situațiile cu un risc moderate de contaminare, cum ar fi la recoltarea de sânge arterial, la aplicarea de perfuzii sau în secția de Urgențe.

Halate Nivel de Protecție 4 – sunt folosite în situații cu risc ridicat de contaminare, în timpul operațiilor lungi și complexe sau atunci când se suspectează o boală contagioasă. Previn lichidele corporale să pătrundă prin ele pentru o perioada de maxim o oră, dar previn și virușii și să pătrundă prin ele. Pe lângă testele menționate la nivelele anterioare, aceste halate sunt supuse și unui test cu un lichid ce conține un virus. Dacă virusul nu trece prin material la sfârșitul testului, atunci halatul este aprobat.

Deci tipul de halat ce trebuie ales depinde de mediul în care va fi folosit de către personalul medical.

Bonina Trading oferă halate de unică folosință de calitate, dar și alte materiale de protecție cum ar fi măști, combinezoane, pijamale de unică folosință și lenjerii de pat de unică folosință. Suntem pe piață de peste 7 ani și avem parteneri în numeroase țări, dar în același timp producem și noi o parte din echipamente.

Colaborăm cu distribuitori, spitale, clinici de stat sau private, diverse companii, centre de educare, centre de înfrumusețare, săli de sport, magazine sau diverse instituții de stat.

Accesează acum acest link pentru a vedea catalogul nostru de halate de unică folosință! Nu ezita să ne contactezi pentru a solicita mostre, pentru orice fel de întrebări sau pentru oferte personalizate. Ne găsești la adresa de mail contact@faracovid.ro sau la numărul de telefon 0799935555

Lasă un răspuns